Folkhögskolekurs

Kulturfyren
Svartmangatan 6 G,1tr
111 29 Stockholm

Bromma Folkhögskola
Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

För första gången i Sverige har nu en ettårig körledarutbildning med inriktning mot barn- och ungdomskörer startat. BUS Academy – Körplantagen är en unik satsning och en unik möjlighet för unga musiker att få en fantastisk utbildning.

Den ettåriga körledarutbildningen på folkhögskolenivå har skapats för dig som med körsång vill verka bland barn och ungdomar i dagens Sverige. Det är en utbildning som erbjuder mångfald hög kvalité, genrebredd, ny kreativ pedagogik och metodik, fördjupat. Kunskap om just barn och ungas specifika styrkor och behov samt innehålla gedigen träning i projektledning och entreprenörskap. I denna utbildning möter du flera av Sveriges mest erfarna och inspirerande körledare, lärare och föreläsare.
Utbildningen passar dig som vill utveckla dig själv som musiker och ledare och utbildningen är även förberedande för högskolestudier inom musik och pedagogik.

Utbildningen sker på Bromma Folkhögskola. Praktik sker på Adolf Fredriks Musikklasser i Farsta samt andra barn och ungdomskörer i Stor-Stockholm.

Genom Bromma Folkhögskola finns möjligheter att ansöka om studentboende.